Українським біженцям пропонують роботу в Латвії: ким можна працювати

У Латвії знайшли роботу 6565 українців, ще 181 особа відкрила свій власний бізнес. При цьому найчастіше українці працюють у ресторанному бізнесі та кейтерингу.

Про це з посиланням на коментар Служби державних доходів Латвії повідомляє видання Укрінформ. Найбільш популярними галузями, де працюють українці, є: ресторан та послуги мобільного кейтерингу (489); будівництво (287); роздрібна торгівля (286); готельний бізнес, здавання житла (284); робота у лікарнях (161); педагогічна сфера (143); вантажні перевезення (142); пасажирські авіаперевезення (102).

Найбільш затребуваними виявилися такі спеціальності: допоміжні робітники (463); кухарі та співробітники кухні (402); прибиральники (351); працівники майстерні (208); продавці роздрібного магазину (195); покоївки (147); вчителі та вихователі (143); будівельники (133); офіціанти (127); водії вантажівки (105).

Українці найчастіше реєстрували такі види господарської діяльності: перукарні та косметичні послуги (87); поштова та кур’єрська діяльність (15); послуги з покращення фізичного здоров’я (8); лісогосподарська діяльність (7).

При цьому варто зазначити, що частина українських біженців, які живуть у Латвії, продовжують віддалено працювати для українських роботодавців.

Як раніше писав OBOZREVATEL, міністерка соцполітики України Марина Лазебна звернулася до комітету Європарламенту з проханням змінити законодавство. Йшлося про те, щоб податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності ФОП могли продовжити сплачувати до бюджету України згідно з українським законодавством.

Дагош Післар, голова комітету Європарламенту, зазначив, що оподаткування більшою мірою регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, проте ці питання справді можна вирішити на рівні Євросоюзу, якщо пов’язати їх із дією директиви про тимчасовий захист.

Источник