Ольга Оніщук: Нотаріуси отримали повноваження на проставлення апостиля

7 березня 2020 року набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 27 лютого 2020 року №702/5 «Про внесення змін до Порядку проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України». Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

Вона зазначила, що ці зміни надають нотаріусам повноваження з прийняття та видачі документів для проставлення апостиля на офіційних документах, що оформляються нотаріусами України, а також на документах, що видаються органами юстиції та судами.

«Враховуючи, що значну кількість документів, які подаються для проставлення апостиля, складають саме документи, оформлені нотаріусами, залучення нотаріусів до участі у процедурах проставлення апостиля значно спростить вказану послугу та зробить її більш зручною для громадян. Отже, ці зміни запроваджені з метою створення умов для ефективного обслуговування громадян за принципом «єдиного циклу та в одному місці» та задля економії їх часу», – наголосила Ольга Оніщук.