Іспанія запрошує до себе жити фрилансерів із різних країн: поїхати може кожен

Уряд Іспанії запровадив нову річну візу для іноземців-фрилансерів, пропонуючи їм переїхати в іспанські села.

Про це пишуть на сайті проєкту Pueblos Acogedores.

Як долучитися?

Нову річну візу можуть отримати працівники, які працюють віддалено або на фрилансі. Але жити людям із цією візою потрібно буде в невеликих селах із населенням до 5 тисяч.

У такий спосіб уряд Іспанії хоче вдихнути життя в малонаселені райони.

«Досвід, який може бути захопливим, оскільки він не обмежується лише простою роботою, а й пропонує можливість ближче пізнати реальність малих міст Іспанії та взяти участь у їхньому повсякденному житті», – розповідають автори проєкту.

Пілотний проєкт Pueblos Acogedores розробили за підтримки муніципалітетів, місцевих груп та асоціацій.

На сайті проєкту можна подивитися перелік селищ, куди рекомендують переїхати. Також там є інформація, скільки коштує проживання, які громадські місця там є (бари, бібліотеки, коворкінги), скільки людей проживає в селищі та є фото місцевості.

Ще одна важлива умова – іноземцям не можна працювати на місцевих фірмах. Але уряд Іспанії обіцяє надати віддаленим працівникам доступ до більшості державних послуг, якими зараз користуються тільки громадяни й резиденти країни.

Нагадаємо, що в Іспанії затвердили чотириденний робочий тиждень. У проєкті може взяти участь близько 200 компаній, де працює від 3 до 6 тисяч співробітників.

Источник